Isoskoulutus

Naurua, ystäviä, raamiksia, toimintaa, näytelmiä, hiljentymistä, hyvää ruokaa ja paljon muuta. Isoskoulutuksessa opit varmasti useita myöhemminkin elämässä hyödyttäviä taitoja. Mukaan tarvitset vain itsesi ja innokkaan asenteen.

KENELLE?

Isoskoulutus on kaksiosainen. Ensimmäinen osa on alueellinen ja toinen osa on valtakunnallinen. Isoskoulutuksen ensimmäisen osan voi valita kolmesta vaihtoehdosta: Karkun evankelinen opisto Sastamalassa, Mustajärven leirikeskus Mellilässä ja vuorovuosina Esantuvan leirikeskus Lapualla ja Ohtakarin leirikeskus Lohtajalla. Ensimmäinen osa pidetään yleensä tammikuussa. Toinen osa pidetään Karkussa loppukeväällä, ja siihen osallistuvat kaikki isoskoulutuksen kävijät. Isoskoulutukseen ilmoittaudutaan suoraan leirikeskukseen (Karkku: keokarkku.fi ja Mustajärvi: leko.fi) tai alueen omalle Sleyn työntekijälle (sley.fi).

MITÄ?

Sleyn isoskoulutukset ovat monipuolisia ja laadukkaita. Isoskoulutukset sisältävät raamattuopetuksen lisäksi myös paljon käytännön tietoa isosena olemisesta. Isoskoulutuksen käyneet saavat koulutuksesta myös todistuksen, jolla on varmasti painoarvoa myös muille kuin Sleyn leireille haettaessa.

MISSÄ JA MILLOIN?

Isoskoulutus on avoin kaikille rippikoulun käyneille. Sleyn rippikoulun käyminen ei siis ole vaatimus isoskoulutukseen pääsyyn. Kaikkia isoskoulutuksen käyneitä ei valitettavasti voida ottaa seuraavan kesän rippileireille, sillä halukkaita on yleensä aina enemmän kuin paikkoja. Tämän vuoksi rippileireille ei myöskään oteta isosia, jotka eivät ole käyneet Sleyn omaa isoskoulutusta. Rippileirien lisäksi isoja tarvitaan kuitenkin myös kesän varhaisnuorten- ja lastenleireillä. Muista, että omalla aktiivisuudellasi voit myös vaikuttaa isoseksi pääsemiseen.

Kysy lisää isoskoulutuksesta nuorisotoimistosta ja riparien vetäjiltä! 

Nuortenleireillä on hauskaa olla isosena! Samalla saa viettää ilmaisen leirin vanhojen kavereiden kanssa ja tutustua uusiin, suunnilleen omanikäisiin nuoriin. Vaikkei nuortenleireillä ole yhtä paljon häärättävää kuin lastenleireillä, isoskavereiden kanssa on mukava touhuta iltaohjelmiin extranumeroita ja suorittaa pieniä askareita. Nuortenleireillä pääsee varmasti toteuttamaan itseään ja meno on leppoisaa! Annukka Honkola Soinista 
 
Lastenleirillä on mahdollisuus toteuttaa leiriä yhdessä isoskavereiden ja lasten kanssa. Isosporukalla suunnitellaan hauskoja tempauksia ja vauhtia riittää ensimmäisistä minuuteista aina viimeisimpiin asti. Yhdessä lasten kanssa leikitään, lauletaan, kisaillaan ja tutkitaan sanaa. Leirihenki syntyykin yhteisen tekemisen kautta, ja mikä parasta, lasten aito riemu on tarttuvaa!
Iitamari Savela Alajärveltä